Sunday, October 10, 2010

FACE LOTION (Miracle Water)

I will talk about a good miracle water... setanding ngan 1 brand yang mahal nak mam**s and konon nyer memang 100% pitera lar, apa lar, tapi sales girl nyer sumer hampeh!

Sebelum aku cerita dengan lebih lanjut tentang miracle water yang aku guna ni, aku nak cerita pengalaman ku berhadapan dengan salesgirl yang jual miracle water yang mahal tu.

Selalunya kalau aku gi shopping, memang jangan harap lar korang boleh tengok aku dress gila vavi vogue tak hengat, sebab aku ni suker natural beauty. Maknanya muka ku tak taruk makeup hapa pun, kekadang kalu rajin aku tempek jer baby powder anak aku.

Dressing pulak jangan cakap lar. Adik aku selalu cakap, "dressing ngan muka 'tak-bole-blah'." Walaupun aku tak paham apa statement dia tu, tapi aku tak kesah. Yang penting aku happy.

Lagi satu, handbag yang aku bawak pulak bukannya yang gah-branded-riban-riban nyer handbag. Kekadang aku bawak shopping bag aku beli RM5 kat DAISO jer. Alaaaa... yang plastic canvas bila jalan bergesel2 bunyinya tu. Kalau aku nk bergaya sikit, aku bawak lar handbag imitation Ed Hardy aku tu, itu pun sebab handbag tu besar, bila sopping aku ni suker sumbat dlm handbag jer, takyah bagi plastic, PLASTIC TAK BOLEH RECYCLE!

So.... dari description aku di atas, mesti korang boleh bayangkan camner aku nyer rupa. Kiranya kalu aku masuk butik LV, dah sah2 aku kena halau kuar, dia hengat aku peminta sedekah! Kui kui kui....

Berbalik pada cerita miracle water, aku nyer member sekolah salah sorang ni penah lar hampir meracau maner nak cekau duit beli miracle water yang mahal itu. Aku pun musykil, apa yang bagus sgt. So, dengan confidentnya, aku carik kaunter SK-II.... masa tu di Sogo. Aku hengat lagi, salesgirl dia 3 orang. 3-3 takde wat pape pun masa tu (perlu diingat aku ni suker berjalan di mall bila orang lain sumer bekerja seperti contoh, hari Isnin pagi atau Khamis sebelum tengahari!)

Sampai kt kaunter SK-II, aku pun tanya lar salah sorang budak pompuan yang takde wat pape tu tentang Miracle Water. Dia boleh point out ajer di mana letaknya product tu. Aku pung terkial2 lar mencari apa benda pun aku tak tau. Yang aku remember remember forget, muka artist2 cun dlm iklan promote SK-II, jadik aku pun meragau lar carik apa yang aku sendiri pun tak tau!!!

Bila agak2 aku betul sampai kt Miracle Water tu nyer counter, in the end, aku belek2, still tak tau apa nak buat, nak tanya or nak blah ajer, sebab tak dilayan. Agaknya salah sorang salesgirl tu perasan aku tercengang2, dia pun datang seperti tak berselera nak melayan aku! Aku pun nampak riak wajahnya, tanya baper hengget, dia bgtau harga tapi dlm hati dia mesti sumpah seranah aku ni tanya harga macam mampu beli (eh, mampu lar aku beli, ko hengat aku takde duit ke kalau aku dressing-tak-bole-blah?).

Aku ni pulak, biasa lar, kalu ko judge aku daripada cara aku dressing mcm tak mampu nak beli (jangan cakap beli lar, aku rasa diorang tu bengang aku 'bertanya' pasal product mahal tu), aku pun blah ajer lar, and nekad takmo gi situ dah....

Di lain citer pulak, selepas aku tak success dpt info about the miracle water kt Sogo, aku gi counter SK-II di Jusco pulak (ini terjadi hari yang lain lar ya)...

Nak dipendekkan citer, incident yang sama berlaku lagi. Kesiannnn kt aku. Sampai sekarang aku tak tau berapa harga SK-II Facial Treatment Essence or so-called Miracle Water itu! Pfffftttt...

After a while, came out Hada Labo pulak. I found out about it on FB, after being suggested by my big sista. Sent out my details to Hada Labo, they sent me a sample of the face lotion, i tried and very happy after 1 week using it.

Was so excited to look for it, tapi hampeh tak jumpa. Memang lar tak jumpa kalau aku pi carik kat Watson's tapi sebenarnya benda tu dijual di Guardian.... LOL.... *slapself*

Sebab aku mencarik tak jumpa, adik aku ni yang bijak pandai teringat kedai DAISO. Alaaaaa... kedai JEPUN yang barang2 nyer RM5 tu.

Dia round round kt Daiso The Curve, terjumpa lar FACIAL LOTION.

Dia beli 1 botol and terus datang rumah aku. Dengan baik hatinya, dia bagi aku botol itu. Suh aku coba (mentang2 ler benda tu 5 hengget ajer!)

ini ler rupa botol face lotion itu.

depan belakang tulis Jepun, tapi on the shelves tu ada tulis Face Lotion.

Milky type white colour is the one i got.

But when applying to skin, it'll become watery and clear.

After application, the pores all closed and very moist.
Become very smooth!

Right hand with no face lotion!

Warning - memula pakai this lotion, u don't noticed so much the smell. After a while, u'll noticed the smell macam TAPAI.

Actually susah nak differentiate my normal skin face ni after using it, tapi one thing i noticed, my skin become SUPPLE and FLAWLESS and BOUNCY gitu *toing*

Now my whole family are using it. Yang paling obvious can see the difference is my big sista cos her face is so dry plus wrinkles and looks unhealthy. After using this lotion for 1 week, her skin almost look like mine sudah....

Where to get - DAISO outlets
Price - RM5 for 200ml bottle.


*next entry - will talk about my new hair extension!

JUST A THOUGHT
Call me cheap skate - NOT.
The salesgirls are the ones yang takmo sell to me!!

QUOTE OF THE DAY
Don't judge me by the handbag i'm carrying - Nina Skutik

5 comments:

J.A.D said...

heard of hada labo. semua bagi rave reviews. dok wondering gak kat mana nak cari. tapi kat guardian alamanda mcm tak ada je... kena kena gi seluk shelf tu satu2 ek?

but seriously, can see the toing toing effect eh?

Skutik said...

Ana - i gave up looking for hada labo. Sebab dah la tak paham bahasa nyer, pastu banyak other brands yang lebih kurang sama cam hada labo gak. And it's quite pricey too :)

toing effect tu more obvious if u see Kak Ailin's face. Sebab dia nyer kulit memang nampak perubahan besar!!

U should try it also!

toughcookie said...

ala siannye you! i always love pergi sogo sebab i thought their sales people are more friendly daripada those in isetan or parkson. selalu rajin je melayan tapi tak pernah pulak i try SKII.

uihhh macam menarik je ni... RM5 je???

Skutik said...

Juan - all my life i mmg tak pernah put anything to my face sebab i haf normal skin. Put or not, sama jer. Tp bila dah berumur sikit nih, mula nmpk kedut2 and lines sana sini (sikit jer lar)...

Yes, it's only RM5. Tp kalau ur skin dh biasa with certain product, better teruskan ajer. Jgn nak menggatal try the RM5 barang!!! Hehehe... Takut apa2 terjadi to ur skin, i tak tanggung haaaa... :)

Baby A. Fuad.... said...

klu HADA LABO hrga face lotion around rm40+ n cream muka dia mahal around rm50+.. mmg mahal tp nasib baik ku tringat DAISO.. rm5 je janji elok utk mukaku.. brg jepun semuanya sama!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails