Sunday, May 24, 2009

A Friend Or AN ENEMY?

I seldom wrote about friends in my blog.


Yup, memang kt FACEBOOK profile ku stated almost 300 friends tapi i think i only know 10 -15% of them je. And that 10-15% includes my skool frens and my close relatives je. Itupun kekadang ada gak relatives yg selalu senyappppp je (mungkin mereka malas bz kot!)
Itu crita dalam FB. Kalau in my real world, 300 friends banyak tu wei. Bayangkan jadual jumpa one friend 1 day, tak kisah lar untuk lunch time or dinner or karaoke! Pergh... penat nk layan 300 hari tu! Hahaha.... 

But YANG SEBENAR-BENARNYA, a real friend memang susah nk jumpa.

Memang benar masa sekolah dulu, i have bestfriend.... but as time flies, masing-masing go separate ways, we grew apart. 

We tried to bond at times, but it was different dah.

Entah lar. I think i've never changed (yes i've changed physically, but the rest of me i don't think so!)

Tapi i chatted with a friend recently, he said i dah makin kerek! YA KE? As what i know, aku memang dari dulu kerek!!! Maybe pasal aku seldom talked to him *wink wink*

Ok ok... cerita post ni dah nk melencong jauh ke tepi dah (tepi mana, jangan tanya!) dari tajuk!!!

Sebenarnya, I have a friend, yang aku dah lama kenal. Si polan kawan ni dah lama dah lost contact. Again, FACEBOOK nyer pasal, aku pun ter'jumpa' dia semula. Itupun as suggested by a another friend. 
I was excited (best wor FB, markah2 lama pun boleh jumpa balik wor)
Dengar crita, polan kawan ni doing well dah in business. 
Dia ada gak jual barang. So aku pun ingat, polan kawan nyer pasal, tolong la. So aku beli from dia. Dia mintak duit. Aku bagi. In the end, polan kawan tu kebas duit aku. Barang nyer aku tak dapat lagi.
Ini dah masuk 2 bulan dah....
So camner?
Aku call, ada jer alasan dia.
Aku sms, takde reply.
In the end, Pogi told me "LET HIM! LET HIM ENJOY YOUR MONEY! HE'LL GET HIS REWARD FROM ALLAH SOON!"
Hmmm... nak cakap apa lagi? After what happened, should i call polan FRIEND OR ENEMY? 
GUA PIKIRLAH SENDIRI
JUST A THOUGHT
masih menunggu sebuah panggilan....
jeng jeng jeng
(kenapa panggilan dipanggil buah? GET IT?)

3 comments:

Nora said...

hai..ketahui mengenai produk marykay n peluang jd beauty consultant marykay if berminat yer.sy akn guide

toughcookie said...

orang macam ni sure akan dapat balasannya.

like you, i also recently just learnt that nak tolong kawan pun kena berpada-pada. in the end, kita yang sakit jiwa.

takpe babe... niat you ikhlas, our conscience is clear. orang yang buat tak baik tu yang sure panasss je tak boleh duduk diam. it's ok...

Heart of a Hunter said...

juan darling - i x penah kena cheated before! NEVER! i always thought it would never happened to me! Dah nasib kan! Biar jer la!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails