Tuesday, September 22, 2009

Soalan SPM (Saya Pandai Merapu) 2009 Bocor?

Kali ni, gua nak kasik gempak sikit title entry post!

Ini berkenaan dengan activity aku yg sudah berkurangan di Fesbuk. Memandangkan orang ramai masih tergila-gilakan Fesbuk especially Farmville, i guess it's time to bocorkan soalan SPM tahun ni!!!

LOL (lots of love? Lots of laugh? laugh out loud? Lakiku orang London?)

Owh... minta maaf ya adik-adik.... jika adik mencari Soalan-Soalan bocor SIJIL PELAJARAN MALAYSIA 2009, adik telah SILAP.... SILAP BESAR! Adik-adik ingat senang-senang boleh GOOGLE ke soklan2 bocor SPM?

Maksud Soalan SPM Bocor di entry ini adalah SOALAN "SUKA PART MERAPU" BOCOR! Ataupun mungkin "SAYA PUNYA MEMO", or maybe "SIYA PAKISABI MO" (ha... ini bahasa tagalog) atau juga "SIAPA PUNYER MONEY" ehehehe.... lawak bodow dah aku bagi ni!

Takde satu pun makna SPM diatas yang betul.... sebenarnya akak nak bocorkan soalan KUIZ akak di Fesbuk..

I remember at 1 time, the quiz of "HOW WELL DO YOU KNOW...." was sooo famous that everyone on Fesbuk sibuk creating the quiz. That includes me!

So mari kita lihat Soalan Soalan dan Jawapan yang betul (in green)!!!! Bagi adik2 yg akan amik SPM, sila baca soalan dan list jawapan dengan betul dan teliti. Bagi mempraktikkan minda utk peperiksaan yang akan datang, baca berulang-ulang kali jawapan2 yg diberikan ok!!!

Korang suka nak baca lagi? baca jer lar...

Tapi kalau agak-agak korang nk google lagi cari soklan bocor SPM, sila click di sini.... (boleh click tak? tak boleh kan? tutup jer browser ko tu!)


How well do you know Nina Skutik?

1) I have been called SKUTIK since i was 15 years old. What does SKUTIK means?
a) skuter tolak ngan kaki
b) b'cos i love to see motor scooter
c) i love to watch scooby-dooby-doo
d) skuter metrik (only available in Indonesia)
e) kecik (i was thin & small masa umur 15thn) :-P

2) Kalau time aku berak, aku suka watper? (hahahaha.... soalan susah ni!!!)
a) nyanyi (keje nyanyi jer la aku ni!)
b) korek taik hidung pastu calit bawah toilet bowl :P
c) belai rambut ku yg seminggu sekali di'steam'
d) baca AstroGuide (sebab xde newspaper!)
e) kira kambing lompat pagar dalam kepala otak ku!

3) What's my favourite color?
a) Red Tomato
b) Sky Blue
c) Yellow Sunflower
d) Purple Eggplant
e) Pink Piggy Bank (atchoom!!! oops bless me!)

4) Apa aku akan buat ngan botol lotion yg dah dipam2 tp takde lotion kuar gak?
a) kerat 2 & korek lotion yg lekat kt dinding bottle
b) mintak tukar kt kedai, kata pam lotion rosak!
c) campak dlm swimming pool
d) carik recycle bin (kt Aman Suria D'sara ada!)
e) buang dlm tong sampah depan Kayu Nasik Kandar

5) My Mum frm Penang, Dad frm Melaka. What's my blood type?
a) A-
b) B+
c) O
d) OK (ok lar tu)
e) OA (over acting)

6) In 2008, how many times i changed my cellphone?
a) 12 (sebulan skali tukar... fuyoh!!! aku mmg kaya!)
b) 6 (2 bulan skali tukar.... bosan lar pakai lama2)
c) 1 time only (i love the phone!)
d) 2 times (new model came out maaa..)
e) 4 times (sukati aku lar, aku suka tukar2!)

7) I was born in GH Kuala Lumpur. What's my favourite everyday WORD?
a) cilakak (ini sure Asu dpt jawab nyer!)
b) aiyak (ini sure Asu dpt jawab nyer!)
c) DOL (ini sure Asu dpt jawab nyer!)
d) bodoh arrr (ini sure Asu dpt jawab nyer!)
e) opocot (ini sure Asu dpt jawab nyer!)

8) I've been a singer for 10 years oredi. What's the shape of my finger nails?
a) hexagon (wooih dahsyat ni!)
b) triangle (ada ke kuku 3 segi?)
c) circle (bulat? hmmmm.... )
d) square (spongebob squarepants?)
e) heart shape (love love love love)

9) Kalau aku tak keje jadi penyanyi, aku akan bekerja sebagai.......
a) driver hubby ku (hubby donno how to drive!)
b) pelawak (adik aku suka gelak bila tgk muka ku!)
c) cikgu motivasi (boleh motivate org ke aku ni?)
d) pemain bowling negara (mcm terer main bowling)
e) driving skool instructor (aku nk ajar hubby drive)

10) Pilih yg mana anda rasa betul
a) aku pakai kasut size 4
b) digelar anak keling semasa kecik2 dolu!
c) aku tak penah ponteng sekolah
d) pandai berbahasa TAMIL
e) takde satu pun yg betul


Hahaha... sebenarnya when i did this quiz, i told the people "SESIAPA YG DAPAT JAWAB 100% SUMER BETUL, AKAN DAPAT SHOPPING VOUCHER DI PUSAT PAKAIAN HARI HARI HONGKONG"....

And dalam banyak2 mereka yg menjawab, sorang jer dapat 100%.... tapi aku tau dia dapat soklan bocor sebab kakak nyer dah amik kuiz ku ini sebelum dia buat.... ini mesti minta bantuan rakan (e'eh, macam who wants to be a millionnaire lar pulak!)


Quiz Takers:
40%
Sarafiz Ramli
60%
Seri Steed
100%
Hasrizar Razali - the winner :P
30%
EanNee Low

30%
Fendi Mohd

80%
Juan Johari

10%
Muhammad Nabil

90%
Lydia Razali

20%
Yantie Mazyantie

30%
Rozita Mohd Yatim

80%
Ilene AF

30%
Nana Jaafar

30%
Mona Iryani Tahir

60%
Banyjin Rashid

40%
CtJ Bahrun

50%
Azrina Shakaruddin

40%
Johnny Iskandar Bakain
40%
Cheryl Chu
80%
Haslinda Mohammad
80%
Airina Ahmad Fuad

40%
Ann Nor

30%
Aida Hj Zainal
60%
Airin Ahmad Fuad
30%
Nazarene Stifler Abdullah























Yang dapat 100% tu adalah kazen ku, dia dok kat Penang. Bayangkan lar kakak2 aku & adik aku pun tak dapat 100%, tu yang dekat ngan aku tu tau.... Ini yg dok penang tu boleh jawab sumer betul. Sah-sah soklan bocor!

Jadi pada mereka yang ingin amik kuiz aku ni, amik lar.... sila tiru jawapan di atas ok?

Tapi jangan harap lar korang boleh dapat itu shopping voucher sebab kapalselam yang akan bawa pemenang gi pusat pakaian hari hari hongkong tersasar jauh destinasi nyer dan telah sampai di Timbaktu...

p/s - wanna wish gud luck to my nephew EDDIE who'll be taking his SPM in November 2009!

JUST A THOUGHT
These entry is just for fun ok...
takde kena mengena dengan
yang hidup atau yang dah meninggal dunia!

MY DAILY DOSE MUSIC FEED
Lagu Rindu - Kerispatih &
Call Me - Spagna

1 comment:

Honey A. Fuad.... said...

buat suspen je!!! buatnye MOE tau nnti habis ko...hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails