Friday, August 28, 2009

Analisa Kuiz

Ha? Who is this?
:P


Hari ni saya nk bercerita pasal Muka Buku (FB)....

Memula dulu masa i just joined FB, bestttt.... tapi sejak kebelakangan ni, dah jadik sikit merepek. Hehehe....especially dengan kuiz-kuiz yg kebanyakan nyer sungguh tak masuk akal.....

Jadi, hari ni, kita akan menganalisa jawapan-jawapan kuiz yg i jawab dalam FB....

OK? Sedia?.....

MULA.

Adakah suara anda sedap??
Tahap Peserta realiti TV
Anda bercita2 tinggi untuk menyertai dan menjuarai rancangan realiti TV (walaupun sedar tahap kemampuan suara yang ala2 kadar, namun level confident anda sangat tinggi). Masih ada harapan untuk anda memperbaiki dan menggoda juri agar diterima masuk ke next level. Sebetulnya, anda hanya berangan nak masuk TV!

Jawapan saya: Hmmm.... statement akhir tu, part "anda hanya berangan nak masuk TV!" sama sekali tak betul. Kalau nak diikutkan sejarah hidup i, dolu-dolu ada gak orang offer suruh buat album (nyanyi ye, bukan gambar), tapi akak rasa akak tak SESUAI la nak mengglamerkan diri!!! Ngahahaha (wuish... dah lama tak gelak style ni!). I lebih suka apa yang i buat sekarang! BUT who knows, kalau umur i 40 tahun nanti i akan masuk AKADEMI BERANGAN!!! HAHAHAHA


how much can u love someone????
> 37 degrees
you believe in"loving with eyes closed and with a heart open" thus you r crazy unconditional lover

Jawapan saya: i'm a lovable person (cewah).... tak percaya? tanya KEKASIH saya! Hahahaha....


What is your favorite color?
Orange
you are very happy all the time you love going out side

Jawapan saya: Nampak sangat penipu. Aku nyer feberet kaler YELLOW arrr.... Bailon! But the statement "you are very happy all the time you love going outside" tu ada SIKITTTT butul!


Which type of woman are you?
Lovely Lady
You are lovely and caring. You help others and spread out a lot of sympathy. Your life aim maybe is to serve the people. But your weakness is that you forget about yourself, your own needs. All your time is hold back for your friends and family. You are always there for people in trouble. Ready for any emergency. You make a lot of sacrifices just to be a good human. But every woman has her needs, her longings and a destiny. Don't loose yourself in work or curing other people's souls. You will have your own problems in your life. Another problem is that you don't say your opinion when it's right and important to say it. People trample onto your soul if you are always so kind and lovely and helpful. They will play on you. Though you should try to relax more and enjoy your life, you should not loose the gift that was given to you to help others . Not everyone is created this way... You are uniqe and rare!

Jawapan saya: Hmmm.... entah lar.... i selalu tolong atau baik ngan orang tapi orang pulak selalu kata i JAHAT. Tapi i nyer pendirian senang jer, kalau lu kata wa jahat, then be it!!!


what are you born to do?
best at everything
you are the social person who make usefull contacts. you introduce important people to influencial people and always reap some sort of reward as a result...but you dont enjoy the spotlight as much. you prefer to stay in the back as there is more room to strech and you like the feeling that you are the one with the power and most of the time that is true... you will do well in almost anyfield you know how to flater without being to obivous and you can make just about anyone like you

Jawapan saya: sama ngan jawapan di atas!


What age will you be when you get married?
27
you will get married when you are age 27..

Jawapan saya: Hmmm.... i rasa i kahwin umur i 28 ar...


What is your Hippie Name?
Freedom Daisy Sunshine

Jawapan saya: YES.... i like SUNSHINE (sambil menyanyi YOU ARE MY SUNSHINE, MY ONLY SUNSHINE, YOU MAKES ME HAPPY, WHEN SKIES ARE GREY".... :P


Which Malay Ghost Are you?
Polong
Polong - unsen ghost that can be used by black magic practitioners (bomoh) to harm someone

Jawapan saya: Wallahualam.


What Alcoholic beverage are you?
Beer
Straight forward, there is no denying what you're after. You keep em' up and running zipping and unzipping, because you don't like to stick around. You get the job done and then it's on to the next. You are a great date for the big game or the all night poker match. No refinement for you, a little bloat and a little belch. Your gaseous nature makes it easy to part ways the morning after.

Jawapan saya: No comment :))


seberapakah comelnya anda?
jangan kau pandang cermin
cermin merupakan musuh hidup anda. di mana saja anda lalu cermin akan pecah. cermin kereta cermin kereta dan cermin mata. oleh itu window shopping gak pernah wujud dlm hidup anda. mid valey dan the garden bukanlah tempat yg sesuai utk anda. hanya pasar malam kerinci saja yg boleh anda lawati.

Jawapan saya: memang betul statement "mid valley dan the gardens bukanlah tmpt yg sesuai utk anda" sebab i memang tak suka gi situ pun!!! KECOH. Part pasar malam tu, camner nak gi kalau i keje malam? Hmmm.... Dok rumah lagi besh!


muka anda mirip siapa???
anda mirip hamid gurkha
sile lihat di cermin,muka anda sangat mirip dengan beliau..cara anda senyum,anda berjalan persis hamid gurkha..amaran keras untuk anda, jangan sesekali menyamar sebagai hamid gurkha..

Jawapan saya: YA BETOLLLL....


How much of a Minah are you?
78%: Minah In Denial
The Minah Golden Rule: You are only a minah if you deny being a Minah. A Malay girl is by default a Minah, mana mau lari beb? You may dress in Zara/Topshop/River Island, you eat at nice restaurants and your room only holds Ikea furniture, but then once in a while, when someone in the train calls you a minah, do we hear a, "EH PUKIMAK KAU AR! SIAPA KAU PANGGIL MINAH NI?"

Jawapan saya: Minah pun minah lar....


siapa anda????
HIPPO
kecomelan anda memang seakan-akan dirinya...jadi,memang tidak syak lagi... anda telah menjumpainya...tahniah kepada anda....

Jawapan saya: Ingat lagi time aku gemuk dulu, orang panggil aku Blue Hyppo!! Hippo cute per!!!


Whats your hidden talent?
Crook
Well if you haven't reached a crook, you are lucky. The likely-hood you are in jail reading this is pretty high. But if you are not, then your life may have straightened out over time. You may have spent your youth feeding on the fear of others, but as you grow older, that fear no longer soothes that youthful hunger.

Jawapan saya: Huh???


pasangan anda yang sesuai asal dari negeri mana?
sabah
oh..psangan anda yang sesuai adalah dari sabah bah! mungkin orang kK, mungkin orang tawau?mungkin org sandakan?

Jawapan saya: Ek SALAH! Pasangan saya orang Pilipin ok.

Uji Tahap KEKEJAMAN anda!
Anda berhati MULIA!!
Sungguh tidak disangka.. anda seorang yg berhati mulia walaupun hampir 80% orang menganggap anda kejam tapi sebenarnya anda tidak. Mengikut kajian Prof. Joel Sukiman, dalam 1000 orang, hanya ada 2 sahaja manusia yang berhati mulia, dan andalah salah seorang dari nya. WOW!! anda sungguh hebat.. hati anda cintakan kedamaian puisi seperti Puisi LEmbut Jiwa

Jawapan saya: Hehehe.... WOW!


adakah anda kaki melaram?
melaram tahap biase2 je...
anda nih bukan la kategori x melaram, cume anda lebih penting kan bende lain drpd hal melaram nih... anda nih selalu memikirkan makan kueh talam lg bagus dari melaram... ngahah..

Jawapan saya: Saya tak suka melaram! Kalau i gi shopping, i pakai selekeh jer. Tapi orang salesgirl selalu salah anggap. Dia ingat aku pakai selekeh aku tak mampu? Chait! Aku melaram tiap-tiap malam time kerja je. And i TAK SUKA makan kueh talam (tengok statement!).


status korang mase kat skola dulu
Nakal cam setan
Kau ni mase kat skola dulu mmg leh jadi geng Ali setan. Tahap kenakalan korang tu menjadi legend yang sampai kini disumpah orang. Tapi bile da besar2 ni..harap2 korang da brubah la. Ingat la...korang tu da tuwe.. ubah2 la sket care korang tu..

Jawapan saya: Hehehe... no comment!


siapa diri anda yang sebenarnya?
anda sebenarnya adalah sehelai KERTAS
setelah dikira semua personaliti anda, tenyata anda adalah sehelai kertas! anda bukannya manusia! terimalah saja hakikat ini.

Jawapan saya: HA.... dalam banyak-banyak kuiz, kuiz ni yang paling aku suka skali.


Berapa kali anda bercouple sebelum berkahwin?
LEBIH DARI 3 KALI
nampaknya anda ini rajin sangat tukar gf/bf sampaikan tidak tahu bakal suami/isteri anda itu adalah cinta anda yang ke berapa. tak mengapalah janji anda berkahwin juga akhirnya. tapi tahniahlah akhirnya anda berkahwin juga.

Jawapan saya: Laki aku cinta yang ke ____ (sukati korang lar nak jawab apa, janji aku jer yang tau!)


adakah anda orang kj...soalan oleh org kj..
budak kj
korang mmg org kj.....mungkin dah duduk kj dr 1980-an lg....

Jawapan saya: Am proud to be BUDAK KJ.


What Type Of Girl Are you?
Nerdy
So, you are the "nerd" at school but its not the case, really youare just very good in your education and have a passionfor reading and learning. you are very beautiful behind all those books and A's on your report card...but no one ever see's the be beatuy

Jawapan saya: SALAH ni.


Lagu TEMA hidup anda..(buat ms ni hik2)
generasi ku by OAG
lgu yg penuh semangt menandakan hidup yg cerai dan penuh semgt.. jaoh dr mslh.. yeah!! ni yg di cari!!

Jawapan saya: Memang aku tak suka cari masalah.... tapi kengkadang kita manusia biasa, sure gerenti banyak masalah!


BULAN KELAHIRAN & SIFAT ANDA (Research by Dato' Dr. Fadzilah Kamsah)
DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah. * Bersifat patriotik. * Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan. * Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa. * Bercita-cita tinggi. * Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi. * Seronok bila didampingi. * Suka bercampur dengan orang. * Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai. * Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur. * Tidak pandai berpura-pura. * Cepat marah. * Perangai yang mudah berubah-ubah. * Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi. * Benci pada kongkongan. * Suka berlawak. * Pandai buat lawak dan berfikiran logik

Jawapan saya: Most of em are true especially part *Pandai buat lawak!!! hahahah


Who is your Guardian Angel?
Uriel
"God is light", "God's light", Fire of God" Uriel is considered one of the wisest Archangels because of his intellectual information, practical solutions and creative insight, but he is very subtle. You may not even realize he has answered your prayer until you've suddenly come up with a brilliant new idea. Uriel is the tallest and his eyes can see trough the eternity. All this considered, Uriel's area of expertise is divine magic, problem solving, spiritual understanding, studies, alchemy, weather, earth changes and writing. Considered to be the Archangel who helps with earthquakes, floods, fires, hurricanes, tornadoes, natural disaster and earth changes, call on Uriel to avert such events or to heal and recover in their aftermath Uriel is opening you for fairy kingdoms. Teaches you to find peace and patience which will bring you sudden insight, understanding and enlighment. Brings message, dont force yourself when you dont know what will happen, what can happen and dont worry about future, give up your mind control and TRUST. Let the higher powers take actions that will lead you on a good path again.

Jawapan saya: Ini kuiz saje-saje suka amik.


Siapakah anda ketika di sekolah dahulu
OTAI!
Seluruh pelajar sekolah takutkan anda, anda merupakan diktaktor mereka. Segala salah mereka akan di hukum oleh anda MUAHAHA

Jawapan saya: NGAHAHAHA....



and the result is Khairul Isaac

Macho, kuat cemburu, suka clubbin, suka cakap melayu tapi slang english, paling cikai pun kalu nak lepak kena kedai mamak yang mahal...

Jawapan saya: Aku pompuan lar.... camner boleh kuar nama KHAIRUL ISAAC pulak? Kedai mamak pun aku tak suka lepak!!! Ish ish ish!


TA-DAAAA....

So i dah bagi jawapan i yang betul. Jadi jangan percaya sangat ngan jawapan kuiz-kuiz tersebut....

I harap, y'all terhibur membaca i nyer post kali ni! Sebab i puasa, sakit perut ni. Lagi 3 jam baru buka puasa time.... Arrrrrghhhhh.... dugaan!!!

1 comment:

Honey A. Fuad.... said...

waaaa... best arrr blog ko kali ni!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails